Windows Lisans
-
-
-
İndirimKarşılaştırWindows 10, Windows 10 PRO, Windows Lisans
Windows 10 PRO OEM KEY Lisans Anahtarı
149.00₺300.00₺KDV
Windows 10, Windows 10 PRO, Windows LisansWindows 10 PRO OEM KEY Lisans Anahtarı
149.00₺300.00₺KDV
-
-
-
-
İndirimKarşılaştırWindows 10, Windows 10 Home, Windows Lisans
Windows 10 Home OEM KEY Lisans Anahtarı
139.90₺500.00₺KDV
Windows 10, Windows 10 Home, Windows LisansWindows 10 Home OEM KEY Lisans Anahtarı
139.90₺500.00₺KDV
-
-
-
-
İşletim Sistemleri
İşletim sistemleri için Windows lisansları sayesinde ekonomik ve sorunsuz şekilde sistemi kullanabilirsiniz. Günümüzde en çok kullanıcıya sahip olan ve sunduğu olanaklar ile tercih edilen Windows, ilk yükleme sırasında deneme sürümü olarak kullanıcılara gelmektedir. Ancak Windows’un tüm özelliklerini kullanabilmek için lisans girerek deneme sürümünden çıkarmak gerekir. Windows lisans satın al seçeneği ile birlikte ekonomik ve sorunsuz şekilde lisansa sahip olabilirsiniz.
Windows İşletim Sistemi Lisansları
Windows 10 PRO KEY lisansları ile farklı sürümlere ait lisanslara kolayca sahip olabilirsiniz. Microsoft tarafından geliştirilen Windows, geçmişten günümüze kadar kullanılan ve kullanıcıların da ihtiyaçlarını kolay hale getirmek için en popüler teknolojik ürünler arasında yer alıyor. Gelişen özellikler ile birlikte farklı sürümleri bulunan Windows, temel olarak işletim sistemi, yani bilgisayarın çalışması için gerekli olan yazılımı ifade eder. Dizüstü ve masaüstü bilgisayarların çalışması için kullanılan Windows, bilgisayarda istenen işlemleri gerçekleştirmeyi sağlar.
Normal koşullarda mağazadan bilgisayar aldığınızda bu cihaz Freedos olarak adlandırılan, herhangi bir işletim sistemine sahip olmayan cihazdır. Bilgisayarı kullanmak için ise işletim sisteminin yüklenmesi gerekir. Temelde iki ana işletim sistemi bulunur ve bunlar Windows ile MacOS’dur. MacOS sadece Apple tarafından üretilen kendi cihazlarında kullanılan bir işletim sistemi olduğundan çoğu bilgisayar kullanıcısının Windows kullandığı söylenebilir.
Windows lisans ucuz seçenekleri ile birlikte bilgisayarınızın çalışması için kullanacağınız işletim sistemine kolayca sahip olabilirsiniz. Windows’u kurduktan sonra farklı programlar, uygulamalar, oyunlar ve benzeri eylemlerinizi yapabilirsiniz. Farklı sürümlere sahip olan Windows sürümleri arasından sisteminizin için en uygun olanı da kolayca seçebilirsiniz.
Windows Lisans Modelleri ve Özellikleri
Microsoft tarafından sürekli olarak geliştirilen Windows, kullanıcılara en iyi deneyimi yaşatmak için belirli aralıklar ile yeni sürümler çıkarıyor. Bu kapsamda en son sürüm olarak Windows 11 kullanıcılar ile buluşmuş durumda. İlerleyen yıllarda Microsoft’un en yeni sürümü olarak kullanılacak olan Windows 11 lisans satın al seçeneği ile birlikte çok kolay şekilde erişilebilir hale geliyor. Geliştirilmiş kullanıcı deneyimi, yapılacak olan işlemlere kolay ulaşım, performans odaklı çalışma gibi özellikleri ile birlikte Windows 11 yeni sayılmasına karşılık pek çok kullanıcı tarafından benimsenmiş durumda.
En son Windows sürümünün yanında alışkanlıklarını değiştirmek istemeyenler ya da bilgisayarlarının donanım özelliklerine uygun olması açısından eski Windows sürümleri de aktif olarak kullanılıyor. Özellikle Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 en sık kullanılan eski sürümler arasında yer alıyor.
Uzun bir süre popüler olması ve hâlâ güncelleştirme almaya da devam etmesi bakımından Windows 10 için de önemli bir kullanıcı sayısından bahsetmek mümkün. Windows 10 pro lisans sayesinde CD ya da başka aracıya gerek kalmadan Windows’unuzu hemen orijinal hale getirebilirsiniz. Büyük bir kolaylık sunan bu şekilde lisans yükleme olanağı sayesinde Windows’u orijinal olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.
Windows 10 lisans sürümleri olarak da farklılık gösteriyor. Home sürümünden Pro sürümüne kadar farklı özellikleri olan Windows 10 için sorunsuz bir lisans işlemi yapmak için kullandığınız sürüme dikkat etmelisiniz.
Windows Lisansları Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Windows lisans satın al seçeneği kullanırken öncelikle hangi Windows sürümünü ve iç sürümünü kullandığınızı bilmeniz gerekiyor. Örneğin Windows 10 home lisans sadece Home sürümü için geçerlidir. Bunun yanında cihazınızın performans özelliklerine göre bit değerine de bakmalısınız. Windows 10 lisans 64 bit gibi bir ifade lisansın sadece 64 bit cihazlarda geçerli olduğunu gösterir. Lisansı aldıktan sonra Windows’u kurarken ya da kurulum sonrasındaki etkinleştirme ekranından çok kolay şekilde aktif hale getirebilirsiniz.